Rezultate la bacalaureat: În judeţul Harghita, promovabilitatea a crescut de la 64,03 la 67,41 la sută

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Harghita, de la 64,03 la 67,41 la sută, după rezolvarea celor 1.295 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute.

227 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Harghita, promovabilitatea a crescut de la 64,03 la 67,41 la sută

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Harghita, promovabilitatea a crescut de la 64,03 la 67,41 la sută (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit statisticii postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, luni au fost depuse 1.295 de contestaţii, cele mai multe, respectiv 501, la proba de limba şi literatura română.

Contestaţiile depuse de elevii harghiteni au fost soluţionate la Târgu Mureş, iar în cazul a 852 de lucrări notele iniţiale nu au fost modificate.

Din cele 443 de contestaţii rămase, 73 de note au fost scăzute în urma recorectării lucrărilor, iar 370 majorate.

Examenul de bacalaureat a fost susţinut de 3.434 de elevi din Harghita, cea mai mare medie din judeţ fiind de 9,83, obţinută de un elev de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.

Cel mai mare procent de promovabilitate, de 98,59, a fost obţinut de elevii de la Liceul teoretic cu predare în limba maghiară "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, iar cel mai mic procent de promovare, de 13,17, a fost înregistrat la Grupul şcolar industrial "Szekely Karoly" din aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici