Rezultate la bacalaureat: În judeţul Vaslui, promovabilitatea a crescut cu puţin peste un procent în urma contestaţiilor

Promovabilitatea la sesiunea iunie 20110 a examenului de bacalaureat a crescut cu puţin peste un procent în judeţul Vaslui în urma recorectării lucrărilor contestate de candidaţi, ajungând la 44,29 la sută.

237 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Vaslui, promovabilitatea a crescut cu puţin peste un procent în urma contestaţiilor

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Vaslui, promovabilitatea a crescut cu puţin peste un procent în urma contestaţiilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Vaslui a crescut la 44,29 la sută, cu 1,02 procente mai mult faţă de rezultatele iniţiale, în urma recorectării celor 1.657 de teze contestate de candidaţi după susţinerea probelor scrise ale examenului.

Raportat la cei 3.480 de candidaţi care au susţinut bacalaureatul în judeţul Vaslui în acest an, doar 35 dintre ei au reuşit, în urma contestaţiilor, să obţină note de absolvire a examenului.

"Deocamdată, nu vă putem preciza câte din cele 1.657 de contestaţii au fost acceptate. Cert este că avem mai multe teze care au primit mai mult de 1,5 puncte faţă de nota iniţială, în urma recorectării, cea mai mare diferenţă fiind de 4,2 puncte la o teză de limba română", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Aproximativ 20 la sută din cele 9.000 de teze susţinute de candidaţii la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat au fost contestate, în condiţiile în care rata promovabilităţii la nivelul judeţului a fost de 43,27. Cele mai mult contestaţii, respectiv 606 teze, au fost la limba şi literatura română, urmate de contestaţiile la matematică - 451 de teze, istorie - 139 de teze şi geografie - 162 de teze.

Toate tezele au fost recorectate în centrul regional de la Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici