Rezultate la bacalaureat: În Prahova 351 de contestaţii au avut ca rezultat creşterea notei

Un număr de 351 din totalul de 3.349 de contestaţii depuse de elevii care au absolvit liceele din judeţul Prahova au avut ca rezultat creşterea notei, procentul de promovabilitate la nivel judeţean, în urma contestaţiilor, modificându-se "nesemnificativ", declară şeful ISJ Prahova.

797 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În Prahova 351 de contestaţii au avut ca rezultat creşterea notei

Rezultate la bacalaureat: În Prahova 351 de contestaţii au avut ca rezultat creşterea notei (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În judeţul Prahova au fost depuse 3.349 de contestaţii, dintre care 1.263 la matematică, 1.126 la limba română, 493 la biologie, 120 la fizică, 164 la geografie, 107 la chimie şi 91 la istorie.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină, în urma recorectării, au fost admise 351 de contestaţii, în sensul creşterii notei iniţiale, însă procentul de promovabilitate nu s-a modificat semnificativ.

Gheorghe Borovină a afirmat că, în urma recorectării, procentul promovabilităţii la nivel judeţean se modifică "nesemnificativ", de la 44.68 la sută urmând să ajungă la puţin peste 45 la sută.

Borovină a precizat că, în urma reverificării lucrărilor, au existat cazuri de elevi care iniţial au obţinut nota 9,90, au făcut contestaţii şi au obţinut notă mai mică, dar au fost şi situaţii în care elevi cu note de 9,40 au primit, după reverificare, nota maximă.

În Prahova există un singur liceu, respectiv Liceul Militar Breaza, cu promovabilitate de sută la sută şi nu există niciun liceu cu promovabilitate zero. Cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat le-au obţinut absolvenţii liceului particular "Şansa" din Ploieşti, unde promovabilitatea a fost de 1,5 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici