Rezultate la bacalaureat: Nouă candidaţi din Sălaj care fuseseră respinşi au promovat după contestaţii

Doar 192 din cele 659 de contestaţii depuse în urma examenului de bacalaureat în Sălaj au avut ca rezultat modificarea notei iniţiale, iar nouă candidaţi care fuseseră respinşi au reuşit să promoveze examenul, procentul de promovabilitate în judeţ crescând la 59,02.

263 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: Nouă candidaţi din Sălaj care fuseseră respinşi au promovat după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: Nouă candidaţi din Sălaj care fuseseră respinşi au promovat după contestaţii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei judeţene de bacalaureat din Sălaj, Matyas Mirel, a declarat vineri că din totalul de 659 de contestaţii depuse în judeţ au fost admise 192, în sensul micşorării sau majorării notei iniţiale, iar nouă elevi au reuşit să îşi modifice statutul din "nepromovat" în "promovat".

"Din cele 659 de contestaţii depuse în Sălaj la examenul de bacalaureat au fost admise doar 192. Mai precis, în urma reevaluării lucrărilor pentru care candidaţii au depus contestaţii, doar 192 au fost notate cu o diferenţă de cel puţin 0,50 de puncte faţă de rezultatul iniţial. Dintre acestea, pentru nouă candidaţi reevaluarea lucrărilor a însemnat promovarea bac-ului. În judeţ, după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitatea a crescut de la 58,61 la sută la 59,02 la sută", a declarat Matyas Mirel.

Potrivit sursei citate, restul de 183 de candidaţi ale căror contestaţii au fost admise au avut note mărite sau scăzute, după caz, nefiindu-le influenţat statutul de promovabilitate.

"Unii din ei erau respinşi şi au rămas respinşi şi după contestaţii. Alţii erau admişi, iar după contestaţii li s-a mărit nota, iar alţii erau admişi, au rămas admişi, dar li s-a scăzut nota. Nu putem preciza deocamdată câţi sunt în fiecare categorie, întrucât nu am centralizat datele, ne-am grăbit să le transmitem la centrele de evaluare ca să le poată trece în cataloage şi să ne retrimită situaţia finală", a declarat Matyas Mirel.

În judeţ, 467 de contestaţii au fost respinse, întrucât diferenţa între nota iniţială şi nota acordată de comisia de contestaţie a fost mai mică de o jumătate de punct.

În Sălaj, au fost depuse iniţial 661 de contestaţii, dar două au fost retrase ulterior.

În judeţ, la această sesiune de bacalaureat nu a existat nicio medie 10.

Examenul de bacalaureat a fost susţinut de aproximativ 2.500 de absolvenţi sălăjeni ai cursurilor liceale, cu circa 100 mai puţini faţă de cei care au susţinut bacalaureatul în prima sesiune din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici