Rezultate la bacalaureat: În judeţul Sibiu, un elev admis iniţial a picat şi alţi 19 au promovat în urma contestaţiilor

Un elev din Sibiu a picat examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor, deşi iniţial era admis, în timp ce alţi 19 candidaţi din judeţ au reuşit să îl promoveze, după ce au cerut recorectarea unor lucrări.

427 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Sibiu, un elev admis iniţial a picat şi alţi 19 au promovat în urma contestaţiilor

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Sibiu, un elev admis iniţial a picat şi alţi 19 au promovat în urma contestaţiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, în urma reevaluării celor 1.005 lucrări pentru care s-au depus contestaţii de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat 215 note au fost modificate.

"În urma reevaluării lucrărilor, un număr de 124 de note au crescut şi alte 91 de note au scăzut. Numărul total de note care s-au modificat este mic în comparaţie cu numărul total de contestaţii care s-au depus, ceea ce denotă corectitudinea evaluării iniţiale efectuate în judeţul Sibiu. Unele dintre notele care au crescut se poate să fi crescut de la 7,60 la 8,10 şi astfel nu au modificat procentul de promovabilitate, la fel cum notele care au scăzut se poate să fi scăzut de la 4,95 la 4,50 şi, de asemenea, nu au modificat promovabilitatea", a declarat Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, în urma centralizării noilor note, un elev a picat examenul de bacalaureat, deşi iniţial a fost declarat admis.

"Elevul respectiv luase iniţial nota 5,10 şi a depus contestaţie. În urma reevaluării lucrării, a primit nota 4,60 şi a picat examenul de bacalaureat", a declarat Gorun.

El a precizat că un număr de 19 elevi au reuşit să promoveze examenul, după contestaţii, procentul de promovabilitate crescând de la 53,1 la 53,32.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici