Rezultatele anchetei DSP Argeş: Apa e potabilă şi laptele praf este în standarde

DSP Argeş a informat luni că în ultimele patru zile niciun copil din judeţ nu a fost transferat la spitale din Bucureşti cu boală diareică complicată şi că din probele de apă recoltate de la domiciliile copiilor internaţi rezultă că în aproape toate cazurile aceasta era potabilă.

45750 afișări
Imaginea articolului Rezultatele anchetei DSP Argeş: Apa e potabilă şi laptele praf este în standarde

Rezultatele anchetei DSP Argeş: Apa e potabilă şi laptele praf este în standarde

​"Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judetul Argeş în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică, specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei', precizează DSP Argeş.

Din probele recoltate de DSP Arges de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureţti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei a rezultatat că apa era potabilă, cu excepţia celei de la o gospodărie particulară din Mărăcineni şi de la un izvor public din Ştefăneşti.

În ambele cazuri părinţii au declarat că apa este folosită doar "la prepararea supelor" sau că nu a fost folosită.

De asemenea, s-a constatat că apa minerală necarbogazoasă recoltată de la Lidl şi Kaufland este potabilă, mai spune DSP Argeş.

DSP Argeş mai informează că probele de lapte praf recoltate din farmacii "corespund standardelor în vigoare" şi că "microaeroflora" Spitalului de Pediatrie Piteşti "se încadrează în limite normale".

Încă un copil din Argeş a murit, luni dimineaţa, la spitalul "Marie Curie" din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave, până la acestă dată înregistrându-se alte două decese. Zece bebeluşi sunt internaţi, din care patru în stare gravă.

Rezulta urmatoarele:

-probe de apa:Spitalul de Pediatrie Pitesti – bloc alimentar- apa potabila

-apa retea Pitesti recoltata de la domiciliul copiilor din cart.Exercitiu, cart.T.Vladimirescu, str.Bradului- apa potabila ,

-apa gospodarie particulara Topoloveni – apa potabila,

-apa retea Stefanesti domiciliu copil din Stefanesti- apa potabila,

- apa sursa proprie gospodarie particulara Maracineni- apa nepotabila (din declaratiile parintilor este folosita numai pt prepararea supelor),

-apa minerala necarbogazoasa recoltate din SC Lidl si Kaufland- apa potabila

- izvor public Stefanesti –drum Gogoiesti Punct Vlada – apa nepotabila (tatal afirma ca nu a folosit niciodata aceasta apa pt copil ,contrar declaratiilor din ancheta epidemiologica) .

-probele de lapte praf recoltate din farmacii –corespund standardelor in vigoare,

-microaeroflora si suprafete Spitalul de Pediatrie Pitesti – se incadreaza in limite normale.

Urmatoarele rezultate vor fi furnizate in zilele urmatoare.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici