Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi anunţate vineri. Rată de promovare 30%, înainte de contestaţii

  • Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afişate vineri.
  • Înainte de soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 30,3%.
186 afișări
Imaginea articolului Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi anunţate vineri. Rată de promovare 30%, înainte de contestaţii

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi anunţate vineri. Rată de promovare 30%, înainte de contestaţii

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, au fost anunţate marţi. Contestaţiile au putut fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00, atât în format fizic, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi anunţate vineri.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat a fost de 30,3%, înainte de rezolvarea contestaţiilor, procent mai mic decât cel de anul trecut, când 31,5% dintre candidaţi au promovat.

Astfel, în sesiunea din această toamnă au promovat 9.703 candidaţi, din care 6.816 provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2020 - 2021 este 32,3%. Pentru promoţiile anterioare, rata de succes a candidaţilor este 26,3%.

La probele scrise s-au prezentat 32.043 dintre cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici