Rick Steves, jurnalist de travel, îţi spune cum te poţi bucura de viaţă chiar dacă eşti blocat acasă

  • După ce, în ultimii 30 de ani, a petrecut în fiecare an câte patru luni călătorind în Europa, Steves vorbeşte despre schimbarea pe care a adus-o pandemia în viaţa sa
  • După câteva luni de izolare, mărturiseşte că a învăţat să se bucure de lucrurile vieţii cotidiene
  • „Această criză m-a făcut conştient de lucruri care consideram că mi se cuvin. Cred că am o mulţime de motive pentru care să fiu recunoscător”
534 afișări
Imaginea articolului Rick Steves, jurnalist de travel, îţi spune cum te poţi bucura de viaţă chiar dacă eşti blocat acasă

Rick Steves, jurnalist de travel, îţi spune cum te poţi bucura de viaţă chiar dacă eşti blocat acasă

 

După ce, în ultimii 30 de ani, a petrecut în fiecare an câte patru luni călătorind în Europa, jurnalistul Rick Steves vorbeşte despre schimbarea pe care a adus-o pandemia în viaţa sa.

„Călătoresc, chiar dacă sunt blocat la domiciliu. Pentru mulţi oameni, a călători este un mod de viaţă. Când nu suntem pe drum, visăm să fim pe drum. În timp ce zburăm spre casă, după o călătorie, o plănuim pe următoarea. Şi totuşi, după câteva luni de pandemie, mi-am dat seama că, în esenţă, ca să călătoreşti nu îţi trebuie nici paşaport şi nici bilet de avion. ( ...) De la mijlocul lunii martie am dormit în acelaşi pat. Am luat cina la aceeaşi masă cu aceeaşi persoană”, spune Steves. 

În pandemie, el a descoperit că oraşul de reşedinţă poate deveni una dintre cele mai interesante destinaţii turistice. 

„Marea excursie pe care o fac acum este o aventură săptămânală la supermarket. Este prima mea vară pe care o petrec acasă, în Seattle, din 1980. (...) Am constatat că îmi pot satisface dorul de ducă cu „repere turistice", aflate chiar jos, în stradă şi cu descoperiri culturale pe care nu le-am apreciat până acum. Înainte de pandemie, nu m-am gândit să savurez micile bucurii pe care le aveam lângă mine aşa cum o făceam când eram în străinătate. Să fiu sincer, le-am ignorat. Acum observ splendoarea apusului de soare din oraşul meu natal”, povesteşte el. 

Totodată, gătitul a devenit una din pasiunile sale. 

„Niciodată nu am gătit până în acest an - literalmente nu am făcut niciodată paste, nu am folosit niciodată ulei de măsline, nu m-a interesat niciodată că există diferite tipuri de cartofi. Acum, ca cineva care experimentează pentru prima dată deliciile Europei, mă încântă senzaţia unui cuţit care taie o ceapă crocantă”, a mărturisit jurnalistul.

„Carantina a fost o adevărată terapie pentru un dependent de muncă, ca mine”, a mai spus Steves.

„Poate că pandemia este modul universului de a ne spune tuturor să încetinim. Şi, la fel ca şi călătoriile, această criză ne aminteşte de modul în care avem nevoie unul de celălalt, pentru a fi în siguranţă şi a avea grijă unii de alţii. Vremurile grele pun în lumină importanţa serviciilor publice şi a unei bune guvernări, precum şi valoarea vecinilor”, este de părere acesta.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici