Risc crescut de avalanşă în Masivul Bucegi

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu urce în Masivul Bucegi întrucât există risc de producere a unor avalanşe, iar vântul care suflă cu peste 140 de kilometri la oră a format troiene de până la trei metri.

78 afișări
Imaginea articolului Risc crescut de avalanşă în Masivul Bucegi

Risc crescut de avalanşă în Masivul Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, joi dimineaţă, că riscul de producere a unor avalanşe în Bucegi este maxim. Haiduc a reamintit că în această perioadă este interzis accesul turiştilor pe traseele montane din Masivul Bucegi.

Potrivit meteorologilor de la Staţia Meteo de la Vârful Omu, situată la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă din Bucegi măsoară un metru şi 24 de centimetri, iar în văi şi în locurile adăpostite s-au format troiene de până la trei metri.

Joi dimineaţă, în zona Staţiei Meteo din Bucegi vântul bate cu viteză de peste 140 de kilometri pe oră, viscolind zăpada, este ceaţă, iar vizibilitatea este de sub 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici