Risc crescut de avalanşe în Masivul Bucegi, în urma încălzirii vremii

Salvamontiştii prahoveni atrag atenţia turiştilor asupra faptului că pe toate văile din Masivul Bucegi există risc crescut de producere a avalanşelor, în condiţiile în care, în urma încălzirii vremii, stratul gros de zăpadă de pe munte începe să se înmoaie şi să se disloce.

42 afișări
Imaginea articolului Risc crescut de avalanşe în Masivul Bucegi, în urma încălzirii vremii

Risc crescut de avalanşe în Masivul Bucegi, în urma încălzirii vremii (Imagine din arhivă; Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că, în urma temperaturilor crescute înregistrate pe munte, stratul gros de zăpadă a început să se înmoaie, iar cornişele formate în urmă cu câteva săptămâni pe crestele munţilor din cauza viscolului încep să se topească.

În aceste condiţii, pe toate văile din Masivul Bucegi există risc crescut de producere a unor avalanşe.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe munte, iar toate traseele montane din Bucegi rămân închise în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici