Risc de avalanşă în mai multe zone din ţară. Turiştii sunt sfătuiţi să evite zonele înalte

  • Specialiştii anunţă că este risc de producere a avalanşelor în Carpaţii Meridionali.
  • Probleme ar putea să apară şi în Carpaţii Orientali, mai scrie în avertizarea care este în vigoare până vineri seara.
  • De aceea, turiştii sunt sfătuiţi să evite traseele periculoase aflate la mari înălţimi.
608 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă în mai multe zone din ţară. Turiştii sunt sfătuiţi să evite zonele înalte

Risc de avalanşă în mai multe zone din ţară. Turiştii sunt sfătuiţi să evite zonele înalte

Potrivit buletinului nivometeorologic al Administraţiei Naţionale de Meteorologie cel mai mare risc de producere a avalanşelor este în Carpaţii Meridionali. Turiştii sunt sfătuiţi să evite zonele înalte din Munţii Făgăraş, Bucegi, Parâng-Şureanu şi Ţarcu-Godeanu.

„La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, se vor declanşa curgeri sau avalanşe de dimensiuni mici sau medii datorită ruperii plăcilor de vânt sau prin alunecarea stratului proaspăt peste cel vechi cu zăpadă îngheţată de pe pantele suficient de înclinate. Riscul este mai ridicat în zonele adăpostite, unde sunt acumulări importante de zăpadă. Sub 1800 m, stratul are dimensiuni mai reduse, dar şi aici există riscul declanşării unor avalanşe de dimensiuni mici în zonele cu depozite de zăpadă spulberată de la altitudini mai mari. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni reduse, dar va continua să crească”, scrie în buletinul ANM.

Risc redus de avalanşă este în Carpaţii Orientali, în Munţii Iezerului, Călimani, Bistriţei şi Ceahlău. Avertizarea specialiştilor este în vigoare timp de 24 de ore, începând de joi, de la ora 20.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici