Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui

Hidrologii au emis luni seară o avertizare pentru fenomene imediate pe râurile mici din bazinele Suceava, Moldova, Jijia şi Bârlad, unde în următoarele ore s-ar putea produce inundaţii locale, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

113 afișări
Imaginea articolului Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui

Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui (Imagine: Oana Slemco/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit avertizării hidrologice pentru fenomene imediate, emise, luni, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor importante cantitativ înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pe baza datelor radar, în următoarele ore se pot produce "creşteri rapide de niveluri şi debite cu depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile mici din bazinele Suceava, Moldova, Jijia, Bârlad şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale aferente judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui".

Meteorologii au prelungit, pentru o zi, avertizarea cod galben de ploi torenţiale transmisă anterior, ea fiind valabilă de luni seară până marţi seară în 22 de judeţe din nordul şi centrul ţării.

Potrivit hărţii întocmite de meteorologi, judeţele Suceava şi Neamţ se vor confrunta doar parţial cu fenomenele anunţate. Judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui nu au fost incluse în avertizarea cod galben de ploi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici