Risc mare de avalanşă în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş. Trasee turistice închise

  • Salvamont Prahova anunţă, vineri, că este risc mare de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş.
  • Pericolul este foarte mare în apropierea crestelor unde s-a adunat multă zăpadă, avertizează salvamontiştii.
  • Cele mai multe trasee turistice sunt închise.
350 afișări
Imaginea articolului Risc mare de avalanşă în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş. Trasee turistice închise

Reprezentanţii Salvamont Prahova spun că este risc de avalanşă de gradul 4 în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş.

Pe văile din apropierea crestelor riscul de avalanşă este de gradul 5 din cauza viscolului care poate muta zăpada.

De aceea, traseele turistice aflate la mare înălţime sunt închise, iar salvamontiştii îi roagă pe turişti să nu plece pe munte chiar dacă sunt echipaţi.

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste. Prognoza meteo anunţă pentru următoarele zile o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, având o coeziune slabă, să plece cu uşurinţă la supraîncărcari. Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa”, a transmis Salvamont Prahova.

Singurele trasee deschise sunt Sinaia - Poiana Stânii, Buşteni - Cascada Urlătoarea, Azuga - Cabana Susai şi Cheia - Muntele Roşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici