Risc ridicat de avalanşă în masivele muntoase din Hunedoara

Reprezentanţii Salvamont Hunedoara au avertizat, joi, că în masivele muntoase din judeţ există un grad ridicat de avalanşă, riscul fiind evaluat la nivelul 4 pe o scară de la 1 la 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului Risc ridicat de avalanşă în masivele muntoase din Hunedoara

Risc ridicat de avalanşă în masivele muntoase din Hunedoara (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara atrage atenţia asupra riscului de avalanşă care poate apărea în masivele muntoase din judeţul Hunedoara.

Potrivit evaluărilor din teren, riscul de avalanşă este notat cu 4, pe o scară de la 1 la 5.

"Vremea s-a încălzit, zăpada s-a înmuiat şi a devenit grea. Există riscul să plece la vale pe zonele înclinate ale masivelor muntoase. De altfel, mai multe avalanşe de intensitate mică au fost semnalate în zonele de creastă”, spune şeful Serviciului Public Salvamont Huneodara, Ovidiu Bodean.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele din afara staţiunilor montane. De asemenea, schiorii sunt rugaţi să abordeze doar pârtiile amenajate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici