Ritli, despre o eventuală demisie a lui Arafat: Este decizia dânsului. Respect ce va hotărî

Ministrul Ritli Ladislau a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie a lui Raed Arafat, că va fi decizia subsecretarului de stat, pe care o va respecta, precizând că acesta şi-a exprimat de mai multe ori îngrijorarea privind Urgenţa, că a încercat să îl liniştească, dar nu a reuşit.

827 afișări
Imaginea articolului Ritli, despre o eventuală demisie a lui Arafat: Este decizia dânsului. Respect ce va hotărî

Ritli, despre o eventuală demisie a lui Arafat: Este decizia dânsului. Respect ce va hotărî (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ministrul Ritli Ladislau a declarat, la intrarea în Ministerul Sănătăţii, că în cursul zilei de marţi va discuta cu Raed Arafat, "cu argumente pro şi contra", segmentul de Urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.

"L-am invitat pe colegul meu să analizăm împreună acest segment de Urgenţă, să comentăm împreună, cu argumente pro şi contra. Eu astăzi mă aşez să discut cu el", a spus Ritli.

Întrebat despre o eventuală demisie a lui Raed Arafat, ministrul Sănătăţii a spus: "E o decizie a domnului Arafat, respect decizia dânsului. Este un coleg foarte bun, cu experienţă (...). De fiecare dată când am discutat despre medicina de urgenţă din noul proiect, şi-a exprimat îngrijorarea, am încercat să îl liniştesc, dar nu am reuşit".

Întrebat despre opinia preşedintelui Traian Băsescu în acest sens, ministrul Sănătăţii a spus că şeful statului vede lucrurile global.

"Domnul preşedinte vede lucrurile global, nu putem neglija punctul de vedere al dânsului. Legea trebuie discutată fără resentimente, fără idei preconcepute", a spus Ritli Ladislau.

Ministrul a subliniat însă că nu este de acord să fie proiectată "o imagine de dezastru" referitoare la această lege.

"Nu văd un dezastru în sistemul de Urgenţă dacă această lege va fi aplicată. Sistemul funcţionează bine, dar pot fi aduse reglementări în plus", a mai spus Ritli.

El a precizat că în mod sigur vor fi schimbate foarte multe articole din proiectul noii Legi a sănătăţii, în urma dezbaterilor publice şi, de asemenea, vor urma alte acte subsecvente.

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit, luni seară, într-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicând nemulţumirilor exprimate de acesta din urmă legate de proiectul noii Legi a sănătăţii. Şeful statului şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii au avut un schimb de replici în emisiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici