Ritmul cu care testează România suspecţii de infecţie cu COVID-19, sub numărul total de oameni în izolare la domiciliu

Medicii din România au testat, până în prezent, peste 8.000 de persoane pentru coronavirus. Numărul testelor a crescut, în 24 de ore cu peste 3.000, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

2322 afișări
Imaginea articolului Ritmul cu care testează România suspecţii de infecţie cu COVID-19, sub numărul total de oameni în izolare la domiciliu

Ritmul cu care testează România suspecţii de infecţie cu COVID-19, sub numărul total de oameni în izolare la domiciliu

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în spitale private.

Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele nu sunt infectate cu COVID-19, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul testelor efectuate a crescut, de joi, cu câteva mii, când cifra era de 4.973 de teste.

Situaţia este în dinamică, deoarece sunt în carantină 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au virusul COVID – 19.

Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

„Creşterea numărului de teste realizate comunicate vineri, la 8.284 de la 4.973 comunicate joi, 19 martie, este determinată de mai mulţi factori: schimbarea metodologiei de raportare în sensul menţionării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19), raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate şi creşterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară”, a anunţat, vineri, GCS..

Potrivit GCS, autorităţile au în vedere creşterea capacităţii de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar şi achiziţionarea de noi aparate Real Time PCR.

 

Cluj: 2 milioane de lei Spitalului de Boli Infecţioase pentru kituri de testare a coronavirusului

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, vineri, alocarea a 2 milioane de lei Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru cumpărarea de kituri de testare a coronavirusului şi de echipamente medicale specicifice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, vineri, în şedinţa deliberativului judeţean că Spitalul de Boli Infecţioase este vârful de lance în lupta contra coronavirusului.

„Am aprobat alocarea a 2 milioane de lei Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca în vederea achiziţionării de kituri suplimentare de testare a coronavirusului şi echipamente medicale specifice, unitatea fiind vârful de lance în lupta împotriva acestui coronavirus. Dacă cei de la spital vor mai avea nevoie de bani, vom mai suplimenta sumele. De asemenea, am aprobat alocarea a 200.000 de lei Spitalului de Pneumoftiziologie pentru cumpărarea de aparate respiratorii şi amenajarea încăperilor de funcţionare a acestora, în condiţiile în care şi aici vor fi internaţi pacienţi, dacă Spitalul de Infecţioase nu face faţă”, a spus Tişe.

CJ Cluj a aprobat şi acordarea, în această lună, a stimulentului financiar acordat o dată pe an personalului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase în limita a două salarii minime brute pe ţară, pentru a recompensa eforturile în perioada pandemiei.

Aceşti bani se alocau, de obicei, în lunile de vară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
test,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici