Ritualul botezului, sub semnul întrebării după tragedia de la Suceava. Recomandarea Arhiepiscopiei din Argeş pentru preoţii nou hirotonisiţi

  • Preoţii nou hirotonisiţi sunt sfătuiţi să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluşi.
  • Recomandarea a fost transmisă de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, după tragedia de la Suceava, în care un copil a murit după botez.
1538 afișări
Imaginea articolului Ritualul botezului, sub semnul întrebării după tragedia de la Suceava. Recomandarea Arhiepiscopiei din Argeş pentru preoţii nou hirotonisiţi

Preoţii din Arhiepiscopia Sucevei au primit un set de îndrumări, prin care preoţii nou hirotonisiţi să nu mai poată introduce copilul în cristelniţă fără să fie însoţit de un preot mai experimentat.

Preotul cu mai multă vechime va fi cel care va putea introduce copilul în apa sfinţită.

În plus, preoţii vor trebui să discute cu părinţii dacă bebeluşul are probleme medicale care l-ar putea face sensibil sau dacă este născut prematur.

O altă recomandare vizează bebeluşii care sunt botezaţi înainte de a împlini 40 de zile sau care plâng, caz în care copilul va fi botezat cu apă din palma preotului. Aceeaşi recomandare este şi pentru cazurile în care părinţii refuză cufundarea în cristelniţă.

Recomandările au fost transmise preoţilor din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, după ce, la Suceava, un copil a murit după ce a fost botezat, iar la autopsie medicii au găsit lichid în plămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici