”Robinson Crusoe al Italiei” va părăsi insula care i-a fost casă 32 de ani. ”Am renunţat să mai lupt”

  • Mauro Morandi, ”Robinson Crusoe al Italiei”, a decis să părăsească insula care i-a fost casă timp de 32 de ani.
  • Încă din 2016, autorităţile din La Maddalena l-au ameninţat că îl vor evacua.
  • Morandi a descoperit acum 32 de ani insula Budelli, aflată în largul coastei Sardiniei, după ce i s-a stricat catamaranul, în timp ce se afla în larg, în drumul său spre Oceanul Pacific.
2547 afișări
Imaginea articolului ”Robinson Crusoe al Italiei” va părăsi insula care i-a fost casă 32 de ani. ”Am renunţat să mai lupt”

sursă foto: facebook Mauro Morandi

Mauro Morandi, un bărbat în vârstă de 81 de ani, a descoperit insula Budelli, aflată în largul coastei Sardiniei şi faimoasă pentru plajele sale cu nisip roz. El a decoperit-o după ce i s-a stricat catamaranul, în timp ce se afla în larg, în drumul său spre Oceanul Pacific. Îndrăgostit de peisaj, Morandi a ajuns să preia rolul de îngrijitor al insulei, a abandonat călătoria sa şi a vândut şi barca, scrie BBC.

”Robinson Crusoe al Italiei”, aşa cum a fost numit, a hotărât să părăsească insula după 30 de ani, la sfârşitul lunii aprilie, după ce a fost ameninţat în repetate rânduri de autorităţile din La Maddalena că va fi evacuat. Insula Budelli a întrat în gestiunea lor în 2016. Tot atunci au anunţat că vor prelua insula şi o vor transforma într-un ”hub pentru educaţie ecologică”.

”Am renunţat să mai lupt. După 32 de ani îmi pare rău că trebuie să plec”, a declarat Morandi despre această situaţie.

După evacuare, bărbatul a declarat că are de gând să se mute într-un mic apartament din La Maddalena.

”Viaţa mea nu se va schimba atât de mult, încă voi putea vedea marea. Sper că vor proteja insula la fel de bine ca mine”, susţine Morandi.

Timp de 32 de ani, Morandi a fost cel care a avut grijă de insulă, curăţându-i potecile şi având grijă ca plajele să fie curate. El a oferit inclusiv tururi speciale, în care a vorbit despre ecosistemul insulei vizitatorilor.

Începând din 2016, fanii lui Morandi au înaintat mai multe petiţii prin care au cerut ca bărbatul să rămână principalul îngrijitor al insulei. Susţinătorii lui s-au declarat dezamăgiţi de alegerea lui Morandi, de a părăsi insula, şi au lansat mai multe mesaje de furie pe reţelele de socializare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici