Român întors din Africa, internat la "Victor Babeş". Medic: Are malarie, nu sunt suspiciuni de Ebola

Un gălăţean de 33 de ani revenit în ţară din Guineea Ecuatorială a fost internat la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, cu diagnosticul malarie - boală ce i-a recidivat de mai multe ori din cauza nerespectării tratamentului -, directorul unităţii sanitare precizând că nu sunt suspiciuni de Ebola.

425 afișări
Imaginea articolului Român întors din Africa, internat la "Victor Babeş". Medic: Are malarie, nu sunt suspiciuni de Ebola

Român întors din Africa, internat la "Victor Babeş". Medic: Are malarie, nu sunt suspiciuni de Ebola

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, bărbatul a revenit în ţară la 18 octombrie, din Guineea Ecuatorială, unde a lucrat în construcţii. După ce a ajuns în România, bărbatul s-a simţit foarte rău şi s-a internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu malarie.

Trei zile mai târziu, el a cerut externarea, motivând că se simte mai bine şi doreşte să ajungă la părinţii săi din Galaţi. "A spus că are de rezolvat nişte probleme personale. Nu s-a pus problema izolării lui. De fapt, acest bărbat are mai multe recidive ale bolii, pentru că nu respectă tratamentul", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului "Victor Babeş", Emilian Imbri.

După ce a venit la Galaţi, bărbatul s-a simţit rău din nou, iar marţi a chemat ambulanţa, acuzând dureri foarte mari, febră şi frisoane. El a fost adus la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, de unde a fost preluat în scurt timp de o ambulanţă şi transportat, din nou, la "Victor Babeş".

Şefului Ambulanţei Galaţi a spus că în acest caz ar exista şi suspiciunea de Ebola, din cauza faptului că bărbatul a fost într-o ţară africană afectată de această boală. Mai mult, bărbatul le-ar fi spus medicilor de la Ambulanţă că simptomele pe care le are nu sunt aceleaşi cu cele ale malariei, cunoscute deja de el.

Managerul de la "Victor Babeş" subliniază însă că nu există suspiciuni de Ebola în acest caz şi că este vorba despre o nouă recidivă a malariei. "A avut multiple recidive ale bolii. Ce să facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata şi acasă", a spus dr. Emilian Imbri.

Dr. Imbri a ţinut să precizeze că ar fi prudent ca diagnosticul pentru boli infecţioase să fie lăsat în seama specialiştilor. "Dacă am fi avut suspiciuni de Ebola, l-am fi trimis la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş'. Nu a fost cazul, pentru că s-a confirmat diagnosticul de malarie", a adăugat managerul de la "Victor Babeş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici