Români angajaţi de o firmă cehă au cerut ajutorul Ambasadei de la Praga pentru că nu au fost plătiţi

Un grup de români care au fost angajaţi la o firmă cehă de construcţii au cerut sprijinul Ambasadei României de la Praga, reclamând că nu şi-au primit salariile, iar reprezentanţii diplomatici vor media marţi o întâlnire între aceştia şi delegaţi ai firmei.

19 afișări
Imaginea articolului Români angajaţi de o firmă cehă au cerut ajutorul Ambasadei de la Praga pentru că nu au fost plătiţi

Români angajaţi de o firmă cehă au cerut ajutorul Ambasadei de la Praga pentru că nu au fost plătiţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

MAE a comunicat, duminică, la solicitarea MEDIAFAX, că Ambasada României la Praga ştie despre cazul unui grup de aproximativ 40 cetăţeni români care au venit la muncă în Cehia şi că este în contact cu aceştia.

Potrivit MAE, reprezentanţii ambasadei se vor întâni marţi cu cele două părţi, respectiv cu muncitorii români şi cu angajatorul ceh, pentru medierea şi rezolvarea situaţiei.

Românii reclamă faptul că angajatorul nu doreşte să-i plătească pentru munca prestată. Pe de altă parte, reprezentanţii firmei la care sunt angajaţi, o companie de construcţii, susţin că românii nu şi-ar îndeplini atribuţiile înscrise în contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici