Români, italieni, germani, cehi, printre turiştii dispăruţi în urma prăbuşirii gheţarului din Italia

  • Printre turiştii daţi dispăruţi în urma prăbuşirii gheţarului Marmolada din Italia s-ar afla români, italieni, germani şi cehi, potrivit agenţiei ANSA.
  • În urma prăbuşirii, şase persoane au murit, nouă sunt rănite şi 16 sunt date dispărute.
6421 afișări
Imaginea articolului Români, italieni, germani, cehi, printre turiştii dispăruţi în urma prăbuşirii gheţarului din Italia

Bilanţul provizoriu al prăbuşirii gheţarului Marmolada din Italia este de şase morţi, nouă răniţi şi 16 persoane date dispărute, a confirmat pentru agenţia italiană de presă Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecţie civilă din Veneto.

„Situaţia evoluează şi este dificil, în acest moment, să dăm o explicaţie precisă a ceea ce s-a întâmplat”, a spus el.

Patru dintre cele şase victime au fost identificate. Trei dintre acestea sunt cetăţeni italieni, iar a patra este de naţionalitate cehă. Un bărbat şi o femeie urmează să fie identificaţi.

Printre cei dispăruţi se numără italieni, germani, cehi şi români, notează ANSA.

Potrivit datelor de până acum, prăbuşirea a „măturat” mai multe echipe de turişti.

Desprinderea, potrivit primelor informaţii ale Salvării Alpiniste, s-a produs în apropiere de Punta Rocca, de-a lungul traseului de ascensiune al rutei normale spre vârf. Chiar sâmbătă, pe Marmolada, a fost atins un record de temperatură, cu aproximativ 10 grade pe vârf.

Parchetul din Trento a deschis un dosar penal în acest caz.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici