România a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Elevii români au câştigat cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie, informează Ministerul Educaţiei.

487 afișări
Imaginea articolului România a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

România a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ajunsă la ediţia a şaptea, s-a desfăşurat în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie - 5 august.

La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici