România a picat testul alarmei: 15% din sirenele testate în această săptămână nu au funcţionat

15% din sirenele testate în 1 martie, când a avut loc evenimentul Miercurea Sirenelor, nu au funcţionat, a anunţat sâmbătă Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

1056 afișări
Imaginea articolului România a picat testul alarmei: 15% din sirenele testate în această săptămână nu au funcţionat

România a picat testul alarmei: 15% din sirenele testate în această săptămână nu au funcţionat

Raed Arafat a anunţat că au fost activate 7.150 de sirene electronice şi electrice din totalul celor 7.539 existente la nivel naţional. Cu acţionare centralizată au fost 3.000 din totalul celor 3.070 existente, iar cu acţionare locală 4.150 din totalul celor 4.469 existente.

Peste 1.000 de sirene nu au funcţionat.

„Din total celor acţionate în cadrul exerciţiului, 1.076 nu au fost operabile şi se impune verificarea şi repararea lor. Asta înseamnă ca procent din cele acţionate că 85% au funcţionat, 15% necesită reparaţii, verificări, la următorul exerciţiu să fie testate din nou şi să vedem care este starea lor”, a declarat Raed Arafat.

Conform acestuia, de repararea sirenelor sunt responsabile autorităţile locale pe teritoriul cărora acestea se află.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici