România a pierdut un erou din cel de-al Doilea Război Mondial. Mesajul Armatei pentru ultimul as al Aviaţiei

  • Generalul-locotenent în retragere Ion Dobran, erou al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit vineri, la vârsta de 102 ani.
  • A fost ultimul as al Aviaţiei române, făcând parte din Grupul 9 Vânătoare.
6902 afișări
Imaginea articolului România a pierdut un erou din cel de-al Doilea Război Mondial. Mesajul Armatei pentru ultimul as al Aviaţiei

Sursafoto: Facebook Fundaţia „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu''

Generalul-locotenent în retragere Ion Dobran, erou al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit vineri, la vârsta de 102 ani.

"Este zi de doliu pentru aviaţia militară! Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran ne-a părăsit astăzi şi s-a înălţat către Escadrila din Ceruri", a scris ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Ciucă şi-a exprimat întreaga lui compasiune şi a transmis condoleanţe familiei.

"Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general-locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte. Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!", a mai scris ministrul Apărării. 

”Eroul de de lângă noi a plecat  la ceruri! Dragul nostru general-locotenent (rtr.),veteran de război, Ion DOBRAN, ultimul as al aviaţiei române, care a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare  în cel de-Al Doilea Război Mondial, a plecat la ceruri  în urmă cu câteva ore. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul Fundaţia „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici