România are cele mai proaste condiţii de locuit din UE

România se detaşează între statele UE cu cele mai proaste condiţii de locuit, peste 40% dintre români trăind în locuinţe care nu au toaletă conectată la reţeaua de apă-canal şi nu dispun de baie sau duş, potrivit statisticilor Eurostat.

252 afișări
Imaginea articolului România are cele mai proaste condiţii de locuit din UE

România are cele mai proaste condiţii de locuit din UE (Imagine: Shutterstock)

Astfel, 42,5% dintre români nu au în case toaletă conectată la o reţea de apă şi canal, iar 41,2% nu au baie sau duş.

Peste jumătate dintre români (55,3%) trăiesc în locuinţe supraaglomerate, iar 22% reclamă infiltrări de apă prin acoperiş, umezeală în pereţi, pardoseală sau fundaţie.

România stă cel mai bine în privinţa iluminării locuinţelor, doar 8,7% dintre români calificând locuinţa drept prea întunecată.

Potrivit statisticilor europene, 37,7% dintre români trăiesc în apartamente, 60,7% în case şi 1,6% în duplexuri.

La nivelul UE, 17,8% dintre europeni locuiesc în condiţii supraaglomerate, 15,9% se plâng de infiltraţii de umezeală, 7,3% consideră că locuinţa este prea întunecată şi numai 3,5%, respectiv 3,1% afirmă că nu au toaletă modernă şi baie sau duş.

Astfel, România se distanţează clar de celelalte state membre în privinţa locuinţelor fără dotări sanitare minime. Pe locul al doilea în privinţa caselor cu toaleta "în curte" este Bulgaria, însă cu un procentaj de doar 26%, iar Letonia urmează României în clasamentul locuinţelor fără duş, cu 18%, potrivit Eurostat.

După tipurile de locuinţe, 41,7% dintre europeni trăiesc în apartamente, 34,3% în case şi 23% în duplexuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici