România creşte capacitatea de testare. Câţi români au fost testaţi pentru COVID 19 în ultimele 24 de ore?

  • 3.174 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore în România
  • România va ajunge la 6.000 de teste pentru COVID 19 pe zi
  • Italia, la o populaţie de 60 de milioane de oameni, a testat în ultimele 24 de ore 75.264 de persoane
5890 afișări
Imaginea articolului România creşte capacitatea de testare. Câţi români au fost testaţi pentru COVID 19 în ultimele 24 de ore?

România creşte capacitatea de testare. Câţi români au fost testaţi pentru COVID 19 în ultimele 24 de ore?

3.205 teste au fost făcute în România până pe 15 martie, atunci când în ţară existau 139 de cazuri confirmate de COVID 19. Eram la începutul epidemiei, iar numărul de cazuri creştea lent.
 
Au fost numeroşi specialişti care au spus că România nu testează suficient, mai ales că asta era şi recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a spus clar: Testaţi! Testaţi! Testaţi!
 
România a crescut lent numărul de testări efectuate la nivel naţional. În 20 martie, când în România erau 308 cazuri, autorităţile au testat 631 de persoane. Media testărilor până la finalul lunii martie a fost cam de 1.500 de teste pe zi, cu un maxim atins pe 27 martie de 2.210 teste în 24 de ore.
 
Pentru prima data de la începutul epidemiei România a testat pe 2 aprilie un număr de 3.174 de persoane şi astfel am avut şi un record de număr noi de cazuri de 455.
 
Premierul Ludovic Orban a declarat că va creşte capacitatea de testare şi că România va ajunge la 6.000 de teste pe zi.
 
România, o ţară cu o populaţie de 20 de milioane de oameni a testat în ultima săptămână 14.204 persoane. Dacă este să ne raportăm la Italia, la o populaţie de 60 de milioane de oameni, a testat în ultimele 24 de ore 75.264 de persoane. Chiar şi dacă am împărţi la trei pentru a  vedea raportat la populaţia României, am avea 24.754 de teste effectuate în 24 de ore.
 
Politica altor state europene cu privire la testare diferă. În vest se testează masiv, tocmai pentru a separa bolnavii de sănătoşi şi a pregăti repornirea economiei.
 
În Marea Britanie de exemplu, Matt Hancock, secretarul de stat pe sănătate şi îngrijire social,  a spus că vrea să testeze o sută de mii de oameni săptămânal şi că va înfiinţa un lanţ de laboratoare care să efectueze teste. Scopul este repornirea economiei prin repunerea în societate a celor sănătoşi şi vindecaţi şi a-i izola pe cei bolnavi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici