România cumpără încă trei unităţi Patriot. Fifor a anunţat anul în care va deveni funcţional primul sistem balistic

România a transferat fonduri pentru achiziţionarea a încă trei unităţi balistice Patriot din Statele Unite, primul sistem urmând să devină funcţional în anul 2020.

1461 afișări
Imaginea articolului România cumpără încă trei unităţi Patriot. Fifor a anunţat anul în care va deveni funcţional primul sistem balistic

România cumpără încă trei unităţi Patriot. Fifor a anunţat anul în care va deveni funcţional primul sistem balistic

Guvernul României a semnat un contract cu Armata americană şi a transferat fondurile către instituţii guvernamentale din SUA pentru cumpărarea a încă trei unităţi antiaeriene şi balistice Patriot. La fel ca în cazul primului sistem, care face obiectul unui contract din luna mai, unităţile balistice suplimentare au fost comandate prin intermediul secţiei de vânzări a Departamentului american al Apărării, anunţă compania Raytheon.

"România achiziţionează cel mai avansat, performant şi eficient sistem balistic tactic din lume", a declarat, conform comunicatului postat pe site-ul companiei, Mike Ellison, managerul de ţară Raytheon.

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a confirmat că a fost făcută plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer Patriot. "Prin achiziţionarea acestor trei noi sisteme, care se adaugă celui contractat deja în luna noiembrie 2017, se finalizează etapa I de înzestrare cu sistemul Patriot, cele patru instalaţii militare urmând să intre în dotarea Forţelor Aeriene Române, începând cu a doua parte a anului 2019, primul sistem fiind planificat pentru operaţionalizare la jumătatea anului 2020", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Achiziţionarea sistemelor Patriot se înscrie în parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite. Sistemele balistice achiziţionate de România ar urma să devină operaţionale în anul 2020, notează agenţia Associated Press, explicând că cele trei unităţi Patriot comandate de România sunt în plus faţă de contractul de 3,9 miliarde de dolari semnat de Bucureşti cu Washingtonul în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici