România este pe scenariu verde, dar de ce nu s-a ridicat starea de alertă? Răspunsul lui Arafat

  • România este, oficial, în scenariul verde. Totuşi, starea de alertă nu a fost ridicată
  • Raed Arafat a explicat de ce nu s-a luat decizia de a fi ridicată starea de alertă
  • Şeful DSU: „Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm“
1708 afișări
Imaginea articolului România este pe scenariu verde, dar de ce nu s-a ridicat starea de alertă? Răspunsul lui Arafat

România este pe scenariu verde, dar de ce nu s-a ridicat starea de alertă? Arafat: „Nu trebuie interpretat că am scăpat“

Numărul cazurilor de Covid-19 s-a redus semnificativ, iar toate judeţele au trecut în scenariul verde, marţi. Totuşi, starea de alertă nu a fost ridicată, iar dacă nu înţelegeai de ce, îţi explică Raed Arafat.

Şeful DSU a menţionat, la Digi24, că, momentan, nu s-a luat decizia de a fi ridicată starea de alertă pentru că în România încă nu este o stare de normalitate, iar „în secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate“, moment din care „nu mai poţi aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgenţă“.

Arafat a menţionat că spre sfârşitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare vor fi anumite propuneri de relaxare sau de reluare a unor activităţi, în contextul în care rata de pozitivare a testelor, precum şi cazurile active şi internările în spitale sunt în scădere.


Arafat: „Nu trebuie interpretat greşit, că am scăpat“

Raed Arafat a subliniat că, deşi România este pe scenariul verde, nu trebuie să ne relaxăm şi să credem că „am scăpat“. În plus, şeful DSU spune că există riscul ca unii să interpreteze că nu mai trebuie să se vaccineze: „Mesajul nu trebuie interpretat greşit, că am scăpat, totul e bine. Acum vedem că toată lumea sună: dar relaxaţi asta, relaxaţi asta, gata ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm“.

Riscul cel mai important când vedem acest lucru, pentru că sunt date publice, e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez? Şi acesta ar putea să fie, de fapt, motivul pentru care să ne întoarcem, să crească şi efectul pe care l-am obţinut în acest moment să-l pierdem“, a subliniat Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici