România, groapă de gunoi pentru alte state: 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară

  • Costel Alexe anunţă că 500 de tone de deşeuri din Anglia au intrat în România, prin portul Constanţa
  • Deşeurile urmau să ajungă în Afumaţi.
  • În acte, cele 500 de deşeuri cu electrocasnice figurau drept „haine second-hand”.
3255 afișări
Imaginea articolului România, groapă de gunoi pentru alte state: 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară

România, groapă de gunoi pentru alte state: 500 de tone de deşeuri din Anglia au fost aduse în ţară

România a ajuns groapă de gunoi pentru alte ţări: 25 de containere cu 500 de tone de deşeuri au fost descoperite în portul Constanţa.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că deşeurile vin din Anglia şi urmau să ajungă în Afumaţi. În acte, acestea erau prezentate drept haine second hand. În realitate, însă, erau echipamente electrice stricate şi alte deşeuri voluminoase.

„Am anunţat la preluarea mandatului că #România nu va deveni groapa de gunoi a Europei şi astăzi am mers personal într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, iar unul din obiectivele principale a fost Portul Constanţa, un punct nevralgic pe axa importurilor de deşeuri. (...) Dacă nu ar fi fost prinse, cele 25 de containere ar fi introdus pe teritoriul României 500 de tone de deşeuri. Toate acestea au fost deja trimise înapoi în ţara de unde au venit”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Alexe spune că acţiunile de control ar trebui intensificate, dar pentru acest lucru este nevoie de mult personal, dar şi de dotarea comisarilor şi agenţilor de teren cu echipamente perfromante.

În ultimele săptămâni, Bucureştiul s-a confruntat cu un nivel de poluare cu 700-800% peste limitele normale.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
romania,
gunoi,
anglia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici