România, luată de ape: Inundaţii şi copaci doborâţi în 10 judeţe. Surpare de teren şi evacuări în Sinaia

  • Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 10 judeţe.
  • Cel mai grav afectat este judeţul Prahova.
  • Aici, s-a produs o surpare de teren în Sinaia din cauza eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol 3 case.
5221 afișări
Imaginea articolului România, luată de ape: Inundaţii şi copaci doborâţi în 10 judeţe. Surpare de teren şi evacuări în Sinaia

România, luată de ape: Inundaţii şi copaci doborâţi în 10 judeţe. Surpare de teren şi evacuări în Sinaia

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate duminică, între orele 3.00 - 10.00, vremea rea a produs efecte în 21 localităţi din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Maramureş, Prahova şi Vâlcea.

Pompierii au evacuat apa din 7 case, 3 beciuri, 7 curţi, 1 anexă gospodărească, şi au degajat 6 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 2 imobile şi 1 autoturism.

Cel mai grav afectat a fost judeţul Prahova, în Sinaia, unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude.

Traficul rutier a fost temporar blocat pe DN 10 din Buzău, din cauza pietrelor căzute de pe versanţi.

„Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situaţia este permanent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional pentru dispunerea măsurilor care se impun pentru alocarea, la nevoie, a forţelor şi mijloacelor necesare limitării şi înlăturării potenţialelor efecte. Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, transmite IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici