România pe locul al 2-lea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

Vara performanţei româneşti este întregită de succesul excepţional care urcă România pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii, semnalează premierul Nicolae Ciucă.

884 afișări
Imaginea articolului România pe locul al 2-lea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

România pe locul al 2-lea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

„Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu şi domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul şi perseverenţa. Mulţumiri familiilor voastre şi Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii româneşti”, este mesajul postat de premier.

Potrivit acestuia, rezultatele remarcabile din aceste zile, precum şi cele obţinute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti.

„Susţinerea excelenţei, în egală măsură cu garantarea accesului la educaţie, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii şi digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educaţiei aflate în consultare publică şi în noua Strategie Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern”, se arată în postarea lui Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici