România primeşte vaccin anti-COVID-19. Cine vor fi primii vaccinaţi?

  • Din prima tranşă de 300 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, României îi revine 4%
  • Ministrul Sănătăţii a declarat că vom primi 1.290.000 de doze
  • Prima tranşă va fi pentru persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale
  • Comisia Europeană a semnat primul contract pentru cumpărarea unui vaccin anti-coronavirus, aflat deocamdată în faza experimentală
20704 afișări
Imaginea articolului România primeşte vaccin anti-COVID-19. Cine vor fi primii vaccinaţi?

România primeşte vaccin anti-COVID-19. Cine vor fi primii vaccinaţi?

Ministrul Sănătăţii a declarat joi că prima tranşă, de aproape 1.300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 va fi destinată cadrelor didactice, personalului medical şi persoanelor vulnerabile.

Acesta a solicitat Comisiei Europene vaccinuri pentru jumătate din populaţia României, adică peste 10 milioane de persoane ar trebui să facă acest vaccin.

Comisia Europeană a semnat primul contract pentru cumpărarea unui vaccin anti-coronavirus. Contractul a fost semnat cu compania farmaceutică AstraZeneca pentru achiziţia a 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de această companie şi aflat în acest moment în fază experimentală. 

Comisia Europeană continuă negocierile cu alţi producători de vaccinuri şi a finalizat deja cu succes discuţiile preliminare cu Sanofi-GSK, pe 31 iulie, cu Johnson & Johnson, pe 13 august, cu grupul CureVac, pe 18 august, şi cu Moderna, pe 24 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici