România, printre statele UE cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor

România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene, care înregistrează cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor, sub 3.000 de metri cubi, la polul opus situându-se Croaţia şi Finlanda, cu peste 20.000 de metri cubi per locuitor, potrivit raportului publicat joi de Eurostat.

534 afișări
Imaginea articolului România, printre statele UE cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor

România, printre statele UE cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor

Dintre statele membre, Polonia, Cehia, Cipru, Malta, Belgia şi România au cele mai reduse volume ale resurselor de apă dulce per locuitor. Malta a înregistrat cel mai scăzut volum de resurse de apă dulce, cu 220 de metri cubi per persoană.

Niveluri relativ reduse ale volumului de apă dulce, sub 3.000 de metri cubi per locuitor, s-au înregistrat şi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Germania, Italia şi Polonia, dar şi în Danemarca, Luxemburg şi România.

În Uniunea Europeană, Croaţia a raportat cel mai mare volum de resurse de apă dulce, cu o medie de 27.330 de metri cubi per locuitor, Finlanda şi Suedia ocupând următoarele poziţii în clasament, având volume de apă dulce de aproape 20.000 de metri cubi.

TITLURILE ZILEI

Potrivit statisticilor, aproape 97% din apa de pe Pământ este apă sărată, iar aproximativ 3% este apă dulce şi este specifică lacurilor, râurilor şi gheţarilor, atât montani, cât şi fluviali. Apa dulce este potabilă în majoritatea cazurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici