România se înnoieşte cu 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD

Comisile de Apărare din Parlament au hotărât să acorde un vot favorabil iniţierii de către MApN a procedurilor pentru realizarea programului de înzestrare cu tehnică militară „Sistem de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/raza foarte scurtă de acţiune, portabil - MANPAD”.

4654 afișări
Imaginea articolului România se înnoieşte cu 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD

FOTO defensetalk.com

Potrivit solicitării MApN, „starea actuală de înzestrare a Armatei României impune adoptarea unor măsuri urgente care să asigure adaptarea la noile condiţii ale mediului de securitate şi să permită îndeplinirea integrală a misiunilor şi obligaţiilor care-i revin Armatei României, în plan naţional şi internaţional”.

Programul constă în achiziţia a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, precum şi a echipamentelor specifice de instruire şi antrenament, fiind destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, reiese din raportul comisiilor de Apărare.

Valoarea contractului de achiziţie prezentat, fără TVA, a fost estimată la 662,5 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici