România va participa în anul 2021 cu aproape 2000 de de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului ţării

  • Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului ţării, cu 436 mai puţini decât în acest an
  • Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari şi poliţişti, cu 181 mai puţini decât în 2020, a anunţat Klaus Iohannis.
  • Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, în sistem de videoconferinţă.
257 afișări
Imaginea articolului România va participa în anul 2021 cu aproape 2000 de de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului ţării

România va participa cu aproape 2000 de de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului ţării

„Am aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021. Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 436 mai puţini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari şi poliţişti, cu 181 mai puţini decât în 2020”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în şedinţa CSAT de miercuri.

Şeful statului a precizat că în aceeaşi şedinţă a aprobat Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

„Fără o armată puternică, un stat nu are credibilitate internaţională şi strategică. Resursele importante destinate înzestrării Armatei României fac posibilă realizarea capabilităţilor de apărare naţională în cadrul sistemului de apărare colectivă a NATO şi, în acelaşi timp, programele multianuale coerente pot oferi industriei româneşti şansa de relansare, în special prin cooperare instituţională cu firmele de profil ale aliaţilor noştri”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, în sistem de videoconferinţă. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse subiecte referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024; Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021; Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici