România vorbeşte mult, dar face puţin pentru schimbările climatice. Retragerea SUA din Acordul de la Paris afectează întreaga lume

  • Retragerea Americii din Acordul climatic afectează întreaga lume
  • SUA urma să contribuie la fondul global de reducere a gazelor cu efect de seră
  • Marius Marinoff: România vorbeşte mult, dar face puţin pentru schimbările climatice
  • România a primit în 2016-2020 pentru reducerea schimbărilor climatice 1 miliard de euro
  • Prin Green Deal urmează să vină 3 miliarde de euro în 2021-2027
  • România declară că are 14,3% factor de reciclare, în realitate sunt 4 %
809 afișări
Imaginea articolului România vorbeşte mult, dar face puţin pentru schimbările climatice. Retragerea SUA din Acordul de la Paris afectează întreaga lume

De azi Statelor Unite nu mai au nicio obligaţie faţă de Acordul climatic de la Paris. Donald Trump a anunţat retragerea acum trei ani. Înţelegerea SUA cu ONU a fost ca retragerea să fie a doua zi după alegerile prezidenţiale din SUA. Acum există o gaură enormă în fondul global dedicat reducerii gazelor cu efect de seră pentru statele în curs de dezvoltare. Celelalte 188 de state vor trebui să găsească banii pentru reducerea poluării climatice. La noi în România se vorbeşte mult, dar se face foarte puţin pentru schimbările climatice.    

„Sunt 500 de milioane de oameni care spun în momentul de faţă pe noi nu ne interesează restul lumii. România în momentul de faţă declară în documente că are 14,3% factor de reciclare, dar în realitate nu depăşim 4 la sută. Noi am primit 1 miliard de euro, bani care efectiv s-au dus în nişte programe cum ar fi programul Rabla, cum ar fi programul care tot este pe un continuum, acela cu panourile fotovoltaice. Nu s-au dus în programe care să aibă un impact major”, spune Marius Marinoff, expert managment integrat al deşeurilor.

Comisia Europeană a deschis mai multe proceduri de infrigment împotriva României care au ca obiect neîndeplinirea ţintelor de mediu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici