Românii au ce învăţa de la ei. Cu ce oferte îi atrag grecii pe turişti, pe litoral

  • Administratorii plajelor îţi cer mai mulţi bani că să nu le scadă profitul
  • Vei plăti pentru un şezlong şi 75 de lei pe zi
  • Grecii au eliminat taxa de şezlong dar şi consumaţia obligatorie
  • În nordul litoralului plăteşti chiar şi dublu faţă de anul trecut
  • Săptămâna viitoare aduce un nou val de scumpiri, în toate staţiunile
1281 afișări
Iuliana s-a îndrăgostit de plajele elenilor şi spune că românul ar câştiga mult mai mult dacă ar învaţa de la grec să nu îţi ia bani pe şezlong. Grecul te întreabă dacă vrei să faci consumaţie, în schimbul unui loc pe plajă, dar nu te alungă dacă refuzi. Pe timp de pandemie, a eliminat orice fel de taxa. Şi te face să îţi doreşti să te întorci, ba cu un desert gratuit, ba cu nişte fructe de sezon.  

În schimb, românul îţi cere chiar şi 75 de lei pentru un şezlong. 

„Ar trebui să ia exemplul grecilor, pentru că, repet, grecul niciodată nu pierde. Grecii întotdeauna s-au descurcat. Au luat anumite măsuri, ca să impulsioneze turismul. Pe timp de pandemie, au adoptat o serie de măsuri printre care neplătirea şezlongurilor. Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, le oferă din partea casei o bere, un frappe, o îngheţată”, a spus Iuliana Lemonas, o româncă aflată pe litoralul grecesc. 

De frică să nu le scadă profitul, românii au adoptat o strategie, care lasă de dorit. Anul acesta plăteşti cu 5 lei mai mult pentru un şezlong pe litoralul românesc. În august vei plăti şi mai mult, iar plajele din nord sunt de două ori mai scumpe. 

„În ceea ce priveşte alte facilităţi pe plajă, baldachinele, preţul lor începe de la 150 de lei şi poate să ajungă la 200 de lei în Mamaia”, a declarat Andra Pascu, PR platformă rezervări hoteliere. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici