Românii au identificat peste 1.000 de cuiburi noi de berze cu ajutorul aplicaţiei Uite barza! Unde sunt cele mai multe

Peste 1.000 de noi cuiburi de barză au fost identificate în România cu ajutorul aplicaţiei Uite barza!, disponibilă pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS, scrie Go4IT.

454 afișări
Imaginea articolului Românii au identificat peste 1.000 de cuiburi noi de berze cu ajutorul aplicaţiei Uite barza! Unde sunt cele mai multe

Românii au identificat peste 1.000 de cuiburi noi de berze cu ajutorul aplicaţiei Uite barza! Unde sunt cele mai multe

Aplicaţia a fost lansată oficial pe 6 iulie 2017, iar proiectul de numărare a berzelor la cuiburi a durat până pe 31 iulie. Numărătorile care se efectuează mai târziu nu sunt relevante, deoarece berzele albe au început deja migraţia către Africa.

Aplicaţia Uite Barza! a fost instalată pe 2.609 de dispozitive mobile, iar utilizatorii au introdus în baza de date a Societăţii Ornitologice Române (SOR) un număr de 2.851 de cuiburi. „Cel mai îmbucurător lucru este că, dintre acestea, 1.070 de cuiburi sunt cuiburi noi, care se adaugă celor 5.400 de cuiburi identificate la ultimul recensământ european din 2014”, potrivit unui comunicat al SOR.


Berzele albe cuibăresc în localităţi sau în apropierea acestora. Cele mai multe cuiburi descoperite de utilizatorii aplicaţiei sunt amplasate pe stâlpii reţelelor de electricitate din care 1.567 de cuiburi pe stâlpi fără suport, iar 1.208 pe stâlpii de reţea electrică pe care au fost deja montate suporturi artificiale pentru cuiburi de barză. Celelalte sunt amplasate în copaci, pe coame de casă, pe coşuri de fum etc.

Citeşte continuarea pe Go4IT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici