Românii, avertizaţi că în Serbia depăşirea vitezei legale se pedepseşte cu închisoare

Ministerul Afacerilor Externe a atras atenţia, luni, cetăţenilor români care călătoresc în Serbia cu autoturismul personal, că depăşirea vitezei legale în această ţară este sancţionată cu închisoare de la 15 la 60 de zile.

475 afișări
Imaginea articolului Românii, avertizaţi că în Serbia depăşirea vitezei legale se pedepseşte cu închisoare

Românii, avertizaţi că în Serbia depăşirea vitezei legale se pedepseşte cu închisoare (Imagine: Adriana Neage/Mediafax Foto)

MAE a reamintit că, în conformitate cu Legea privind siguranţa circulaţiei, intrată în vigoare la 1 decembrie 2009 în Serbia, judecătorii tribunalelor contravenţionale au obligaţia de a aplica măsuri privative de libertate între 15 şi 60 de zile pentru o serie de încălcări ale actului normativ.

Printre aceste încălcări figurează conducerea în stare de ebrietate cu mai mult de 2 la mie alcool în sânge, depăşirea vitezei legale cu mai mult de 70 km/h în localităţi (viteza legală este de 50 km/h), depăşirea vitezei legale cu mai mult de 80 km/h în afara localităţii (viteza legală este de 80 km/h), depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h în zonele cu viteză limitată din cauza condiţiile de circulaţie (lucrări, intemperii, etc.), depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 km/h în localităţi, în zonele cu viteză limitată la 30 km/h sau în apropierea şcolilor, neoprirea la trecerea de pietoni când semaforul este pe roşu sau la semnul agentului de circulaţie, atunci când pe trecere se află cel puţin un pieton, nerespectarea barierei puse la trecerile la nivel cu calea ferată.

MAE atrage de asemenea atenţia că este interzisă deţinerea şi utilizarea de dispozitive de tip antiradar.

Începând cu 12 iunie 2010, cetăţenii români pot călători în Republica Serbia, în baza cărţii de identitate valabile, pentru o perioadă de şedere de maximum 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici