Românii care nu-şi pot vinde casele le dau la schimb

Numărul românilor care optează pentru schimburi imobiliare, în detrimentul vânzării, este în creştere, această soluţie de schimbare a locuinţei implicând sume mici de bani, potrivit datelor portalului MagazinulDeCase.ro.

41 afișări
Imaginea articolului Românii care nu-şi pot vinde casele le dau la schimb

Românii care nu-şi pot vinde casele le dau la schimb (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

MagazinulDeCase.ro a reuşit să reunească până în prezent un număr considerabil de oferte de schimburi, se arată într-un comunicat al site-ului.

De exemplu, un proprietar din Bucureşti care deţine o casă cu şase camere în Piaţa Unirii vrea să o schimbe pentru un Penthouse şi să primească diferenţa în bani. Acesta consideră că aceasta este metoda cea mai bună de a rămâne şi cu ceva bani în buzunar după finalizarea tranzacţiei.

Alţi proprietari au apelat la schimb ca la o ultimă soluţie având în vedere că nu au reuşit să vândă.

"Schimbul imobiliar reprezenta în trecut o soluţie pentru proprietarii care deţineau case sau apartamente cu suprafeţe mari. Totuşi, în acest moment acesta a devenit o soluţie şi pentru proprietarii care doresc să se mute într-un apartament cu suprafaţă mai mare preferând să dea o diferenţă mai mică în bani în locul unui credit la bancă. Totodată, procedeul schimburilor este căutat în mare măsură şi de aceia care doresc să se mute în altă zonă, însă nu doresc să schimbe tipul de locuinţă pe care îl deţin", se menţionează în comunicat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici