Românii preferă carnea de porc. Fiecare locuitor mănâncă 30 de kilograme pe an

Carnea de porc este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de cea de pasăre (15-20 kg) şi vită, categorie care reprezintă doar 10% din total.

1012 afișări
Imaginea articolului Românii preferă carnea de porc. Fiecare locuitor mănâncă 30 de kilograme pe an

Românii preferă carnea de porc, care acoperă aproape jumătate din consum (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Consumul anual de carne este de circa 60 kg, potrivit asociaţiilor din domeniu.

Fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasăre este de 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeană, de 23-24 kilograme.

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul total de carne din Româbia, faţă de 40% în UE.

Vânzările lunare de carne au o evoluţie oscilantă şi sunt mai mari doar în zilele de plată a salariilor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

În ultimele luni, producătorii de carne au majorat preţurile din cauza scumpirii furajelor, iar cei care comercializează mezeluri anunţă scumpiri de 10% pe fondul măririi preţului la carne, dar şi la utilităţi şi combustibili.

"Am făcut o analiză a vânzărilor, ca să vedem cum se distribuie acestea, şi am constatat că vânzările se desfăşoară în formă de dinţi de fierăstrău, iar vârfurile sunt în zilele de avans şi lichidare. E o chestie verificată de noi, ne cresc vânzările în perioada avansului şi lichidării", a spus Van.

El a adăugat că producătorii de carne de pui au ajuns la o limită de la care nu mai pot creşte preţurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici