Românul rămâne conservator şi nu vede cu ochi buni trecerea la buletine cu cip

  • O lege proaspăt intrată în vigoare îţi va permite să treci la buletinul electronic.
  • Mulţi români nu sunt însă de acord cu ideea.
  • Numeroase state europene deja folosesc cărţi de identitate electronice.
2764 afișări
Imaginea articolului Românul rămâne conservator şi nu vede cu ochi buni trecerea la buletine cu cip

Posibilitatea de a trece de la buletinul simplu la unul electronic, cu cip încorporat, nu îi bucură pe mulţi dintre români. Includerea unor date biometrice precum imaginea feţei şi chiar amprentele degetelor nu este privită cu încredere de Carmen, în timp ce Eveline spune că preferă să îşi păstrezele buletinul actual, chiar dacă asta va însemna, din august 2021, să nu-şi mai poată face vacanţele în alte ţări membre UE.

Belgia, Germania, Spania, Estonia, Croaţia, Letonia, Malta, Portugalia, Slovacia, Italia şi Lituania sunt ţările europene care deja au implementat cardul electronic de identitate, respectând însă nişte norme clare. În opinia specialiştilor, autorităţile de la noi vor trebui să stabilească o legătură directă între identitatea reală a unei persoane şi identitatea sa electronică.

  • Evelin: Mai bine nu mai plec. Nu mai plec! Nu mi se pare corect. Nu, e ceva în neregulă, nu e ok
  • Reporter: Ce anume nu e ok?
  • Evelin: Cipul. Suntem controlaţi dacă îl avem. 00:38
”Nu sunt sigură că voi fi de acord cu aşa ceva. Informaţiile necesare sunt deja trecute pe cartea de identitate sau pe paşaport”, spune şi Carmen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici