Românul ucis în Algeria fusese ultima dată acasă, la Bărcăneşti, de Crăciun

Românul ucis în Algeria, Tiberiu Ionuţ Costache, lucrează de mai mulţi ani în străinătate, iar ultima dată venise acasă, la Bărcăneşti (Prahova), de Crăciun, el întorcându-se în Algeria după Revelion, spun localnicii.

1247 afișări
Imaginea articolului Românul ucis în Algeria fusese ultima dată acasă, la Bărcăneşti, de Crăciun

Românul ucis în Algeria fusese ultima dată acasă, la Bărcăneşti, de Crăciun

Tiberiu Ionuţ Costache, românul ucis în criza ostaticilor din Algeria, lucra de mai mulţi ani în străinătate, iar ultima dată venise la Bărcăneşti la sfârşitul anului trecut, pentru a-şi petrece acasă sărbătorile.

Oamenii din Bărcăneşti, localitate în care trăieşte familia lui Tiberiu Costache, spun că bărbatul venea periodic acasă şi că petrecea câteva luni la muncă, în străinătate, iar o lună stătea acasă, cu familia.

Tiberiu Costache, care avea 36 de ani, s-a născut în comuna Bărcăneşti, în satul Tătărani, cea mai apropiată localitate de Ploieşti dinspre Bucureşti. Acolo locuiesc părinţii săi şi tot acolo, dar în alt sat, locuiesc soţia şi copilul bărbatului, într-o casă nouă, cu etaj.

Vecinii spun că familia Costache a cumpărat terenul pe care se află casa în urmă cu câţiva ani, după ce bărbatul a început să lucreze în străinătate, iar în spatele locuinţei şi-au amenajat o livadă.

"Era un băiat bun, muncitor. Din câte ştiu, câteva luni stătea plecat, apoi o lună stătea acasă cu familia", spune unul dintre vecinii familiei Costache.

Oamenii din Bărcăneşti spun că "dacă ar fi fost bine în România", bărbatul nu ar fi fost nevoit să plece.

"A plecat să câştige o pâine, facă o casă pentru familia lui, să-i ajute pe părinţi. Dacă era bine în România nu ar fi plecat", afirmă o femeie din Bărcăneşti.

Un alt localnic spune că Tiberiu Costache era cunoscut de toată lumea din sat şi că îi ajuta pe toţi cei care îi cereau sprijinul: "Îl cunoaşte toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-şi ridica o casă şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Sunt şocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat, era foarte săritor şi ajuta pe oricine îi cerea sprijinul".

Tiberiu Ionuţ Costache avea un copil în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Bărbatul, care era inginer, lucra pe o platformă petrolieră aflată la graniţa dintre Libia şi Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi.

El a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria, în timp ce alţi patru români au reuşit să scape cu viaţă în urma atacului terorist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici