Romii au părăsit un sit UNESCO din nordul Franţei

Romii care ocupau sterilul de la Renard din nordul Franţei au părăsit acest sit clasat de UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanităţii, potrivit Consiliului General al departamentului.

360 afișări
Imaginea articolului Romii au părăsit un sit UNESCO din nordul Franţei

Romii au părăsit un sit UNESCO din nordul Franţei

Din cele aproximativ zece caravane care ocupau situl de la începutul lunii septembrie, "nu au rămas decât două duminică şi nu mai era niciuna astăzi (luni, n.r.)", a afirmat Denis Gournay, director general însărcinat cu dezvoltarea teritorială în cadrul Consiliului General.

"Au plecat singuri", a adăugat el, fără a putea preciza noua lor destinaţie.

Departamentul a anunţat sâmbătă că a iniţiat o procedură pentru a-i expulza pe cei aproximativ 50 de romi, de origine română şi bulgară, care se instalaseră pe sterilul Renard, un sit protejat care îi aparţine.

„Situaţia nu mai putea dura. Natura era în pericol”, a afirmat Gournay.

UNESCO a înscris în iunie bazinul minier Nord/Pas-de-Calais, sterilul rezultat din exploatare şi localităţile din zonă în Patrimoniul Mondial al Umanităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici