Romii din Transilvania îşi negociază voturile pentru alegeri. Vor protocoale cu partide

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania cer partidelor încheierea unor protocoale privind susţinerea candidaţilor în alegerile locale. Acestea avertizează că romii îşi vor da voturile pe proiecte clare, nu pe promisiuni.

2551 afișări
Imaginea articolului Romii din Transilvania îşi negociază voturile pentru alegeri. Vor protocoale cu partide

Romii din Transilvania îşi negociază voturile pentru alegeri. Vor protocoale cu partide

Aurel Pascu, reprezentant al Fundaţiei Roma, a declarat luni pentru MEDIAFAX că romii nu mai vor să fie masă de manevră şi să îşi dea voturile unor candidaţi fără să primească nimic în schimb.

„Cerem partidelor care vor avea candidaţi la alegerile locale să încheie protocoale cu organizaţiile reprezentantive ale romilor din Transilvania, dacă vor voturile noastre. Vrem să vedem proiecte concrete care se adresează comunităţii rome, pentru că ne-am săturat de promisiuni”, a spus Pascu.

Acesta a subliniat că romii aşteaptă proiecte de integrare socială, de educaţie, de sănătate care vizează etnia.

„Să nu prindem vreun politician că vine în comunităţi să ne cumpere voturile pe un kilogram de făină, că va fi de rău. Să dea dovadă de responsabilitate şi să încheiem protocoale, înţelegeri, pentru binele etniei. Şi atunci ne vom da voturile acelor candidaţi, îi vom sprijini să câştige alegerile”, a mai spus reprezentantul Fundaţiei Roma.

Romii sunt dispuşi să negocieze susţinerea candidaţilor pe plan local cu toate partidele care vor avea candidaţi pentru primării şi consilii judeţene la alegerile locale.

„Pe noi nu ne interesează culoarea politică a unui candidat, dacă e om de treabă şi are proiecte pentru noi, îl votăm. Dacă nu se ţine de cuvânt, peste patru ani vom vota împotriva lui. Sunt zone unde cu voturile noastre se alege un primar, fără ele nu”, a explicat Aurel Pascu.

Aurel Pascu a precizat că vorbeşte în numele mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania, printre care Fundaţia Roma, Gipsy Media, Centrul creştin al romilor din Transilvania , Syndy Humanitas, Asociaţia Romilor din Transilvania, Partida Romilor Cluj, Partidul Democrat Creştin al Romilor din Transilvania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici