Romii protestează în Bucureşti, nemulţumiţi de intenţia lui Prigoană de a schimba "rom" cu "ţigan"

Aproximativ 200 de persoane sunt aşteptate, marţi, la Bucureşti, la un marş de protest organizat de şase ONG-uri rome nemulţumite de iniţiativa legislativă a deputatului PDL Silviu Prgoană prin care acesta propune înlocuirea termenului "rom" cu cel de "ţigan".

217 afișări
Imaginea articolului Romii protestează în Bucureşti, nemulţumiţi de intenţia lui Prigoană de a schimba "rom" cu "ţigan"

Romii protestează în Bucureşti, nemulţumiţi de intenţia lui Prigoană de a schimba "rom" cu "ţigan" (Imagine: Mediafax Foto)

Protestul este organizat de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială (CEDS), Romani CRISS, Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR), Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN), Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială (ADIS) şi Asociaţia Culturala Amphitheatrrom.

Marşul de protest, la care sunt aşteptaţi aproximativ 200 de participanţi, va începe la ora 11.00 în Piaţa Victoriei, în faţa Muzeului Antipa. De aici, protestatarii vor porni spre sediul Academiei Române din Calea Victoriei 125, după care se se vor îndrepta spre Muzeul Holocaustului.

Traseul marşului include şi Academia Română întrucât instituţia "a avizat favorabil iniţiativa legislativă" a lui Prigoană.

"Organizatorii marşului de protest «Me sem rom» (Eu sunt rom) îşi propun prin această acţiune să atragă atenţia opiniei publice cu privire la faptul că iniţiativa parlamentarului Silviu Prigoană încalcă drepturile omului", se arată într-un comunicat de luni al celor şase ONG-uri care s-au coalizat pentru această cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici