Rotterdam va găzdui concursul Eurovision 2021, după ce ediţia de anul acesta a fost anulată

  • Ediţia din 2021 a concursului Eurovision va avea loc în Rotterdam, Olanda
  • Ediţia din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus
  • Este vorba despre prima ediţie anulată de la înfiinţarea concursului muzical
171 afișări
Imaginea articolului Rotterdam va găzdui concursul Eurovision 2021, după ce ediţia de anul acesta a fost anulată

Rotterdam va găzdui concursul Eurovision 2021, după ce ediţia de anul acesta a fost anulată

Autorităţile din Rotterdam şi-au dat acordul pentru ca ediţia din 2021 a concursului muzical Eurovision să se desfăşoare în această localitate.

Luna trecută, organizatorii Eurovision Song Contest, European Broadcasting Union (EBU), au anunţat că ediţia de anul acesta va fi anulată, din cauza pandemiei de COVID-19.

European Broadcasting Union anunţa că decizia a fost luată pentru a pune pe primul loc sănătatea tuturor participanţilor, de la artişti, la fani, dar şi din cauza crizei şi situaţiei de nesiguranţă create de pandemia de coronavirus.

Jon Ola Sand, şeful Eurovision, a spus atunci că se va analiza dacă este posibil ca Rotterdam să găzduiască Eurovision în 2021.

Joi, consiliul local din Rotterdam a decis să suporte din fonduri proprii suma de 6,7 milioane de euro, reprezentând costurile rezultate din anularea evenimentului din 2020, potrivit Reuters. Este prima ediţie anulată, de la înfiinţarea concursului muzical, în urmă cu 65 de ani.

Anul trecut, concursul a fost câştigat de reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici