Rovana Plumb: În prezent la Roşia Montană este o adevărată bombă ecologică

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marţi, după ce a participat la dezbaterea în Comisia pentru administraţie din Senat a proiectului RMGC, că în prezent la Roşia Montană este "o adevărată bombă ecologică".

719 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: În prezent la Roşia Montană este o adevărată bombă ecologică

Rovana Plumb: În prezent la Roşia Montană este o adevărată bombă ecologică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este o poluare foarte mare, care provine de la cele 18 halde de steril neecologizate, de la două cariere în care se acumulează în permanenţă gaze, de la 14 de kilometri de galerii în care există concentraţii foarte mari de substanţe nocive. Există, de asemenea, o distanţă de 4 de kilometri în bazinul hidrografic în care apele acide au o concentraţie de 100 de ori mai mare decât limita admisă. Mai există o suprafaţă de 235 de hectare de vegetaţie distrusă ca urmare a exploatărilor care au fost făcute până acum şi avem obligaţia de a găsi soluţii pentru ca această poluare să înceteze", a arătat Plumb.

Ea şi-a declarat regretul că nimeni dintre decidenţii politici nu au avut curajul "să scoată acest proiect din sertare" şi să îl lanseze în dezbatere publică, indiferent care ar fi fost decizia.

"Opinia publică trebuia să fie informată, trebuia să aibă loc dezbateri publice. Mă bucur că avem un premier curajos şi că avem un Guvern curajos, care a decis să transmită acest proiect, spre dezbatere, în Parlament", a opinat ministrul Mediului.

Ea a spus că în prezent la Roşia Montană este "o adevărată bombă ecologică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici