Rovana Plumb: Plajele trebuie administrate de autorităţile locale, vom folosi aici expertiza altor state

Plajele din România trebuie trecute în administrarea autorităţilor locale, a afirmat, luni, la audierile în comisiile parlamentare de specialitate, ministrul desemnat al Mediului, Rovana Plumb, care a promis că va prelua expertiza în acest domeniu de la Spania şi Italia.

Rovana Plumb: Plajele trebuie administrate de autorităţile locale, vom folosi aici expertiza altor state (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Încă de când această problematică de gestionare a plajelor a intrat în dezbatere publică m-am gândit că şi România poate să-şi dezvolte serviciile turistice de pe litoral în beneficiul mediului. Am luat legătura cu ai mei colegi din Italia şi Spania. Atât în Spania, cât şi în Italia, plajele sunt în administrarea autorităţilor locale", a declarat Rovana Plumb.

Singurele excepţii de la această regulă sunt, potrivit Rovanei Plumb, plajele care sunt fie declarate situri Natura 2000, fie sunt exploatate agricol, situaţii în care ele sunt gestionate de ministerele de resort.

"Viziunea mea e că plajele din România trebue trecute în administrarea autorităţilor locale, ţinând cont de Sinergia Mării Negre, de strategia Dunării, deci aceasta este viziunea mea care coincide cu cea europeană. Am cerut colegilor din Italia să-mi transmită modelul lor de legislaţie pe această temă, legislaţie pe care, în perioada imediat următoare, o s-o supunem dezbaterii publice şi să avem şi noi o legislaţie modernă şi performantă în acest domeniu", a declarat Rovana Plumb, luni, cu ocazia audierii ei în comisiile de specialitate din Parlament.

În prezent, plajele sunt administrate de Direcţia de Ape Dobrogea-Litoral, o subsidiară locală a Administraţiei Naţionale "Apele Române".

Propunerea Rovanei Plumb pentru portofoliul Mediului a fost avizată, luni, de parlamentarii din comisiile de specialitate reunite, cu 40 de voturi "pentru", opt "împotrivă" şi şase abţineri, aceasta mulţumindu-le pentru încredere şi promiţându-le o bună colaborare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
PLAJE ,
ADMINISTRARE ,
LOCAL
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor