Rude ale lui Bercea Mondial cer returnarea aurului care ar fi fost confiscat în urma descinderilor

Câteva zeci de persoane, rude ale lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, au ajuns, luni, la sediul Parchetului Tribunalului Olt, solicitând aurul pe care anchetatorii l-ar fi confiscat în urma descinderilor făcute săptămâna trecută la mai multe locuinţe din Drăgăneşti-Olt şi Slatina.

67 afișări
Imaginea articolului Rude ale lui Bercea Mondial cer returnarea aurului care ar fi fost confiscat în urma descinderilor

Rude ale lui Bercea Mondial cer returnarea aurului care ar fi fost confiscat în urma descinderilor (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Felix Anghel, unul dintre fraţii lui Bercea Mondial, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că cele câteva zeci de persoane aflate la sediul Parchetului Tribunalului Olt solicită aurul pe care anchetatorii l-ar fi ridicat din casa mamei sale.

"Am fost astăzi (luni - n. r.) la Parchet ca să recuperăm aurul lui mama, pe care l-au luat când au venit la noi cu percheziţiile. E vorba de bijuterii, lănţişoare, modele vechi. Ne-au zis să venim azi (luni - n. r.) să luăm aurul, însă nici nu ne-au băgat în seamă. Mama nici nu a fost primită la audieri. Am fost vreo 40-50 de oameni, toţi rude, că vă daţi seama că unii muncesc în străinătate şi tot ce au agonisit i-au dat lui mama, care este un fel de seif al nostru", a spus Felix Anghel.

El susţine că rudele lui Bercea Mondial cărora le-ar fi fost confiscate bijuterii din aur de către anchetatori îşi vor angaja avocaţi pentru a-şi recupera bunurile.

"O să facem toate demersurile pe care le prevede legea pentru a ne lua aurul confiscat. O să facem cereri, o să ne angajăm avocaţi. Este aurul nostru", a mai spus Felix Anghel.

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Olt au descins, în 24 mai, în locuinţe aparţinând lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fraţilor săi, ancheta vizând infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma acţiunii, procurorii au ridicat mai multe înscrisuri şi obiecte necesare cercetărilor în dosare de spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatorii căutând totodată şi cuţitul cu care Bercea Mondial l-ar fi înjunghiat pe nepotul său.

Anchetatorii au găsit, în timpul percheziţiilor făcute în peste 13 locaţii din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, la unul dintre imobilele unuia dintre fraţii lui Bercea Mondial, 200.000 de euro.

Sandu Anghel a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Bercea Mondial a cerut să fie eliberat sub control judiciar, însă solicitarea i-a fost respinsă, în 3 martie, de Tribunalul Olt, iar decizia a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, în 14 martie, prelungirea până în 16 aprilie a mandatului de arestare pe numele lui Sandu Anghel, iar acesta a formulat recurs, judecătorii Curţii de Apel Craiova respingând însă cererea formulată de Bercea Mondial.

Sandu Anghel este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Sandu Anghel are în prezent 30 de procese cu Primăria Slatina, după ce şi-a construit în Slatina opt palate, toate identice, dar niciunul cu autorizaţie de construcţie, în cazul a patru dintre imobile municipalitatea pierzând procesele, scria "Gândul".

Mihaela Otincelescu, şef birou în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Slatina, declara că procesele sunt dificile în condiţiile în care Sandu Anghel are doar un singur imobil pe numele său.

"Anghel Sandu are un singur imobil pe numele său. Celelalte au fost vândute fictiv către diverse persoane, toate din Drăgăneşti - Olt. Însă Bercea este proprietarul, pentru că, atunci când m-am dus cu executorul la unul dintre imobile pentru o expertiză, m-a întâmpinat el şi nu mi-a dat voie să intru pe proprietatea lui, deşi în acte apărea o altă persoană", spunea Mihaela Otincelescu.

Bercea Mondial a început construcţia imobilelor în Slatina în 2002, când a cumpărat un teren pe bulevardul Al. I. Cuza, după care a început să construiască fără să aibă vreo autorizaţie de construcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici